Címlap GY.I.K

 

Hova helyezzem a karnist egy boltíves ablaknál?

- Ha a szobában csak az az egy ablak van, tetszés szerint lehet az ablak fölé, vagy a mennyezetre,  de lehet közvetlen a boltívbe is szerelni a boltíves függönytartót. H a más formájú ablak is található  a szobában, lehet igazodni a többséghez.

 

Honnan kell mérni a távolságokat. A mennyezettől, az ablak felső szélétől?

- Itt figyelembe kell venni, hogy mennyi a távolság a mennyezet, és az ablak felső széle között. Ha nagy  a távolság, szerencsésebb, ha megfontoljuk, hogy mi a célunk. Szeretnénk-e a falfelületet eltüntetni,  vagy inkább szabadon hagyni. Azt is érdemes megnézni, hogy ezzel nem nyújtjuk-e nagyon a belső  teret.

 

Az ablakon mennyivel érjen túl a karnis?

- Ha a helyünk engedi, akkor legalább 20-20 cm-rel érjen túl az balak kereten a karnis. Vannak olyan  helyzetek is, amikor az egyik oldalon már a falsaroktól indul az ablak, ott nincs lehetőségünk  szimmetrikusan meghagyni mindkét oldalon a többletet. Ott sajnos el kell térni a szabályoktól.

 

Sarok ablakhoz kaphatok-e olyan karnist, amin folyamatosan át tudom a függönyt húzni?

- Természetesen ma már tudunk adni sarokablakokhoz is tökéletesen idomuló karnist. Le kell mérni a  sarok hajlásszögét, és pontos méretre elkészítjük a függönytartót. Kapható bástyaívben, boltívben, és  különböző szögekben hajlított karnis is.

 

Az osztott ablakra 1 vagy 2 pálcára tegyem a vitrázsfüggönyt?

- Mindenképpen annyi pálca szükséges, ahány részre van osztva az ablak. A pálcák 50%-al  hosszabbíthatók!

 

Hogyan méretezzük a hosszában vagy keresztben osztott nyílászárókat?

- Ha egy függönytartót szeretnénk használni, nincs más dolgunk, mint az osztatlan ablakoknál, lemérni az  ablakot és a + 20-20 cm hozzáadni. Az osztásnál figyelembe kell venni a vitrázs magasságot. Lehetőleg  az osztásnál kezdődjön.

 

Létezik-e olyan karnis, amit ferde falsíkra fel tudunk rögzíteni úgy, hogy a függöny ne csússzon le?

- Ma már minden építészeti formára tudunk megoldást találni. A csúcson rögzítjük a függönyt,  és ugyanolyan szépen omlik alá, mint többi megoldásoknál.

 

Hosszú keskeny szobába illik-e függőlegesen csíkos függöny?

- Én ezt a megoldást nem ajánlanám, mivel az amúgy is aránytalan helyiséget még jobban megnyújtaná..  Oda vagy keresztbe csíkos, vagy elszórt minta ideálisabb, az optikailag megtöri a hosszúságot.

 

Hogyan tegyem fel a drapériám, ha csak 2 sínes a karnisom, és az egyiken fényáteresztő függöny, a másikon sötétítő van?

- Ilyen esetben tépőzáras megoldást szoktuk alkalmazni. A drapéria ráncolója tépőzáras, és egyszerű,  simító mozdulattal fel lehet ragasztani. Mosásnál sem okoz gondot, mert a kampós része van a karnison,  a puha pedig a függönyön.

 

Hogyan tisztíthatók a szalagfüggönyök?

- Szalagfüggönyeink között van porszívózható, nedves ruhával tisztítható, és mosható is.  Minden esetben vegye figyelembe a a kezelési útmutatót.

 

Meddig érjen a függönyöm hossza, ha nem egyforma magasságban vannak az ablakaim?

- Ha megoldható, akkor válasszunk ki egy magasságot a beltérben, amihez tudjuk igazítani az összes  függönytartó magasságát az egység elérése érdekében. Ebben az esetben egyforma hosszúságú  függönyöket lehet készíteni, és ezzel elkerülhetjük a diszharmónia érzését.

 

Tetőtéri ablakomra tudok-e rolót szerelni, és megállíthatom-e félúton a felhúzásban?

- Méretre készített rolóink szerelhetők tetőtéri ablakokra is, sőt műanyag ablakra is fúrásmentes  rögzítőkkel. Rendelkeznek kiakasztókkal, több magasságban is megállítható.

 

Egy, vagy két oldalra legyen elhúzható a lapfüggönyöm?

- Ez mindig függ az ablak nagyságától, a rendelkezésre álló helytől, és attól is, hogy kell-e alkalmazkodni  másik nyílászárókhoz a helyiségben.

 

Milyen magasságba legyen a szalagfüggöny kezelője?

- Ha nem szeretnék nyújtózkodni se hajolgatni ahhoz hogy beengedjem a fényt, a legjobb, ha odaállok az ablakomhoz, és megmérem nekem melyik magasság a legkényelmesebb. Itt azt kell még figyelembe venni, van-e kisgyermek a családban, vagy esetleg házi kedvenc, amelyik szívesen eljátszadozik a lelógó kezelővel, ha eléri.

 

Keverhetem-e a rusztikus stílust a minimál stílussal, vagy inkább a romantikussal?

- Érdemes megtartani a fő irányvonalat , de néhány esetben el lehet térni. Nem attól lesz otthonos egy lakás, hogy mereven követjük a stílusjegyeket, de a már meglévő dolgainkat figyelembe kell venni.

 

Illik-e a falam színéhez a kiválasztott függöny?

- Lehet a fényáteresztő függöny a fal színével megegyező abban az esetben, ha teszünk fel dekort, vagy drapériát, esetleg sötétítő függönyt. Mindenképpen igazodnia kell a fal színéhez, (mivel az a legnagyobb felület) ami nem jelenti azt, hogy megegyezőnek kell vele lenni.

 

Mihez igazodjon inkább a függönyöm, a fal színéhez? szőnyegemhez? vagy inkább az ülőgarnitúra színéhez?

- A legoptimálisabb az, ha mind a három dologhoz jól illik a kiválasztott függöny. Kerülni kell, hogy ezek közül mindegyik dúsan mintás legyen és esetleg még fodros is, vagy nagyon egyszerű minta nélküliek legyenek. Az egyik esetben az összhatás túl cifra, zavaróan buja, a másik esetben sivár kopasz lehet. Ebben az esetben hangulatos kiegészítőkkel tudunk segíteni.

 

Illenek-e a hideg színek a hálószobámba?

- Hálóba leginkább kellemes nyugodt meleg hangulatot árasztó pasztell színeket válasszunk.

 

Ha szeretem a mintásat, bevállalhatom-e, hogy mindkét függönyöm mintás legyen?

- Ma már vannak olyan garnitúrák is, amelyeknek mindkét darabja egymással harmonizál színben és mintában is, ezeket bátran bevállalhatjuk, de a két különböző színű és mintájú függönyt kerüljük egy légtérben.

 

Létezik-e teljesen fényzáró függöny?

- Igen, forgalmazunk Black out függönyöket zsenília csíkokkal, mintás, üni, és rusztikus változatban is.

 

Tehetek-e függönyt a padlóig, ha fűtőtest van mögötte?

- Nyáron mindenképpen lehet hosszú függönyt tenni az ablakhoz, télre viszont érdemes rövidre cserélni, mert a fűtés hatékonyságát nagyban befolyásolja, és a felfelé áramló meleg levegő nem tesz jót a textíliának.

 

Az ilyen, és ehhez hasonló kérdéseikre a vásárlóinkat szakszerű lakberendezési tanácsokkal látjuk el, mintasálainkat kaució ellenében haza lehet vinni, össze lehet nézni a már meglévő berendezési   tárgyaikkal. Van megoldásunk nyaralókhoz, irodákhoz, gyermekszobákhoz, iskolák, óvodák, éttermek, és esküvői rendezvények dekorációs ötleteihez. Karnisaink, függönyeink széles kínálata biztosítja a sokrétű stílus választékot, a hagyományostól a legmodernebbig. Egyedülálló szolgáltatásunkkal kedveskedünk vásárlóinknak. Érd és körzetében lakás függönyözés és karnisozás esetében, 20.000 Ft értékű lakásfelméréssel, és lakberendezési szaktanácsadással ajándékozzuk meg!

Forduljon hozzánk bizalommal!

 

SZOLGÁLTATÁSOK

 • Függöny készítés és javítás
 • Ingyenes felmérés (Érd körzetében)
 • Lakberendezés tanácsadás
 • Igény esetén karnisok felszerelése
 • Gobelinek és képek keretezése
 • Szivacsok méretre vágása
 • ÚJ! - Ruhajavítás, igazítás
 • ÚJ! - Gomb- és cipzárcsere

Elérhetőség

 • 2030 Érd, Riminyáki út 79.
 • 0630/227-4494
 • meteraru58@freemail.hu